10 sommerferier du kan ha i Larkollen

IMG_3785

I dag er det siste skoledag før sommeren, og selv om det er et par uker før jeg skal ha helt fri kjenner jeg feriefølelsen boble litt i magen. I år skal vi «bare» være i Larkollen, men det betyr ikke at det ikke blir en spennende ferie. faktisk kan det bli mange spennende ferier! Her er en liste over 10 av dem:

 1. Danmarkstur
  Gå på den smale steinstien som blir tørrlagt ved lavvann, over til øya «lille Danmark» ved Teibern. Nyt fuglelivet og de vakre blomstene, og kanskje spenningen ved å vente litt lenger slik at du ikke er helt sikker på å komme tørrskodd tilbake. Akkurat passe ekstremt!
  IMG_3758
 2. Festivalsommer
  Det skal være en mengde ulike konserter Larkollens og omegn denne sommeren, både på Losen, Calberg gård, Søndre Følgstad og ikke minst i Moss. Larkolluka er dessuten en eneste lang festival med konserter, show, aktiviteter konkurranser og gøy fra morgen til kveld. Ligg i telt og la være å dusje for å få den autentiske festivalfølelsen.
 3. Øyhopping
  Enten det er med kano, SUP, snekke, jolle eller seilbåt. Kollen,  Eldøya og Store Sletter er bare noen få minutter unna og byr på fantastiske naturopplevelser.Steder du ofte kan ha helt for deg selv, med mindre du får selskap av beitende kuer.
 4. Bondegårdsferie
  Bortsett fra kuene på Eldøya kan du treffe både høner sauer og geiter hvis du tar en vandring i det vakre kulturlandskapet i den indre delen av Larkollhalvøya. For en mer utpreget bondegårdsopplevelse kan jeg anbefale Balke gård på vei mot Dilling. Der er cafeen åpen i helgene og du kan hilse på høner kaniner, griser og norsk ursau, du kan også treffe og ri på hest. Det er en helt spesiell stemning å sitte ute under løvtrærne mens høner forsøker å stjele vaffelen din. De selger også bl.a. antikviteter, tørkede blomster og saueskinn.
  IMG_3877
 5. (små- og mellom-)Storbyferie
  Moss er en litt undervurdert, trivelig sommerby som har mye å by på, spesielt hvis du er kunst- og kulturinteressert. Det er heller ikke langt til Sarpsborg, som fyller 1000 år i år og har vanvittig mye på gang, Fredrikstad, der det er en etablert sannhet at «sommær’n er hærli» og dessuten vakre perler som Son og Drøbak.
 6. Kunstreise
  Landskapet i Larkollen har inspirert mange kunstnere. Trenger du hjelp med å komme i gang kan du ta en malerkurs Du kan bare nyte andres kunst. I Rygge og Moss bugner det av gallerier og utstillinger. Like om hjørnet er galleriene på Calberg gård og på Kallum Søndre, og det kjente Galleri F15 på Jeløya er bare 15 minutter unna med bil.
  NOR anvendt Fredriksodde, Larkollen, NOR original Fæstningsværker paa Larkullen, ENG original Fortifications at Larkoul
 7. Luksusliv
  Støtvig hotel er landets mest påkostede hotell og gir deg virkelig en følelse av luksus i smakfulle omgivelser. Enten du har råd til full pakke med overnatting, middager og opplevelser, en lunsj, et besøk i spa-avdelingen eller bare et glass på terrassen føler du deg for en stund som en av fiffen, på en bra måte! 
 8. Aktivitetsferie
  Kiting, Kajakk, BMX,  SUP,sykling, løping, Volleyball, Fisking, Tennis, Golf, Fotball «u name it»! I Larkollen har du enorme muligheter for å være aktiv og dyrke dine interesser. Er du ikke sliten nok etter alt dette kan du komme og klippe gresset mitt!
  IMG_3833
 9. Campingferie
  I stasjonær eller mobil campingvogn på Larkollen camping, i telt ved en av strendene eller hjemme i din egen hage…Campingferie er en fin måte å komme i tettere kontakt med de du er glad i og med naturen. Husk myggspray!
 10. Hjemme/ hytteferie
  Stå opp sent, spise frokost i 2 timer, pusle litt med noen prosjekter i hagen, stikke håndkleet under armen og gå på stranda en liten stund. Fyll det lille oppblåsbare bassenget til ungene. Drikk kaffe på verandaen. Les ting høyt for hverandre fra lokalavisa og fra facebook. Gå på butikken og bruke så lenge du vil på å bestemme deg for hva du skal handle til middag. Invitere noen på grilling. Spise til maveskinnet blåner. Krangle om reglene i krokket og prate tull til langt på natt.  Kanskje min favoritt?!

  Hva er din?     

  IMG_3713

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s