Botnerbaugen

 

På dager med mye vind er den vestvendte Botnerbaugen ofte et godt og lunt alternativ hvis man skal på stranda. Derfor er den også et populært utfartssted utenom badesesongen (for de som har en sesong for sånt og ikke bader hele året). For å finne den tar du av mot vest fra Larkollveien mellom tennisbanen og den staselige Botner-gård, og følger skiltene mot badeplassen, Stangerholmen og Klommertangen. Det er bilvei helt ned og rikelig med parkering. Jeg oppfordrer gjerne folk til å gå eller sykle, men strekningen langs fylkesveien kan være litt skummel, særlig hvis man har viltre barn i barnehagealder.

Været har snudd litt, og sydenstemningen er over for denne gang (men forhåpentligvis ikke for i år). Det er i grunnen greit, for jeg er rimelig solbrent og litt kjølig vind føles godt mot huden. Jeg klatrer opp på knausen på sydsiden av stranden. Her kommer mange for å fiske på kveldene, og guttene mine har fått noen flotte makreller her. Det bekymrer meg litt at de minste syntes det å drepe fisken var det mest spennende, men sånn er vel livet på landet… Her er det også stupebrett og badestige. Jeg går ut på enden av stupebrettet og kjenner på sommerfuglene i magen når vinden tar litt tak. Det frister litt å teste bølgene, men det gir seg når jeg ser nærmere etter. Det er fullt av maneter i vannet i dag, både glassmaneter og de brennende røde som pumper seg gjennom vannet som blomster av krystall og silkebånd. De er vakre, fascinerende skapninger, men jeg liker ikke så godt å bade med dem!

Botnerbaugen er delt opp i 3 ulike småstrender, to ganske steinete og en med mer sand. Det er også en annen badestige på et lite skjær/molo som stikker ut. Det kan trenges, for bunnen er stedvis gjørmete og full av litt spisse steiner, så det kan være ubehagelig å gå ut fra stranda, og ikke å anbefale med oppblåsbare leker (sorgen over en død plastkrokodille må ikke undervurderes). På den største stranda er det bedre, i hvert fall på grunna, og i de små varme dammene som danner seg mellom steinene er det ypperlig for smårollinger som vil dyppe badebleia, eller for større barn å fiske krabber og fange små sjødyr.

Her er det også en stor fjellknaus som er akkurat passe farlig for små klatrere, og litt småskummel for mødre som ikke har lyst til å skli nedover på buksebaken. Bak denne avslører det seg et spennende landskap av svaberg, kampesteiner, klipper, og utsyn mot Vestfold.

Det er rikelig med benker og bord her, og godt tilrettelagt med toaletter og søplekasser. På sommerkveldene møtes derfor ofte flere familier eller store vennegjenger her for å grille og kose seg. Botnerbaugen blir også mye brukt som utfartssted for dykkerne i Moss undervannsklubb. Her er det fint både over og under vann.

Botnerbaugen er også et godt utgangspunkt for en tur langs deler av kyststien. Hvis du går gjennom porten nord i området finner du stien som fører deg opp til Evjesundveien. Denne kan du følge nordover til, du gjetter det kanskje……?… Evjesundet, forbi flotte hytter, herregårdslandskapet rundt Botner og opp til Vardåsen naturvernområde og stinettet der.

Botnerbaugen har ikke lange hvite sandstrender, og vannet er ikke alltid krystallklart, men den har sin egen sjarme. Det er alltid noe å se og gjøre her, det er en fin grønn gressplen å ligge på hvis man ikke vil ha sand i undertøyet, og når solen steker har man valget mellom å baske seg i den, eller å finne et skyggefullt sted til seg selv, barnevogna eller sin rødhårede mann. Den er også ned nærmeste stranda fra der jeg bor. Derfor er den min strand, og jeg er glad i den!

IMG_4041

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s