SUP på Støtvigstranda

Denne uken har sommeren virkelig kommet, og jeg nyter den i fulle drag! På tirsdag dro jeg ned på Støtvigstranda for å møte min gode venninne Vanja. Hun og mannen hennes, Titus har akkurat startet firmaet SUP-Norway, og fra Larkollen ønsker de å lære verden å padle stående. Mottoet deres er «-Alle kan-«. Jeg ville teste om det også gjelder meg.

Stranda foran Støtvig hotell i sentrum av Larkollen er flittig brukt av både hotell- og badegjester, hyttefolk og fastboende, skolen og barnehagen. Den er sentral og lett å stikke innom etter skolen, jobben, etter en kaffe på Losen eller for et kveldsbad. Dessuten er det en flott vedlikeholdt sandstrand der utsikten er fantastisk ut mot havet, men også flott opp mot det lekre hotellet. Der nyter ferierende og konferansedeltakere noe godt å drikke på balkongen i pausene, eller koser seg i utendørsavdeligen av SPA-anlegget. I Larkollen er dette stranda for de som vil se og bli sett, og nå skulle jeg altså bli sett, i min nye knallblå badedrakt, balanserende på et oppblåsbart SUP-brett. Det kunne slå uheldig ut…

IMG_3651

Jeg har aldri vært noe padletalent. Sist jeg var i kano var jeg høygravid og det tok 3 mann for å klare å velte meg over på en brygge når jeg skulle ut av den. Hvorfor gjør jeg alltid disse rare tingene jeg ikke kan, når ingen egentlig forlanger det av meg? Er jeg SÅ opptatt av å få oppmerksomhet? Nei, jeg velger å tro at jeg gjør ting fordi det er morsommere enn å ikke gjøre det. NÅ skal jeg SUP’e. Nybegynnere anbefales å begynne på knærne og prøve litt der før de reiser seg. Jeg får det ikke helt til. Åren vil liksom ikke gå i vannet der den skal. Så jeg reiser meg opp. Jeg vakler litt, men etter Vanjas instruksjon om å skreve så bredt jeg kan og bøye knærne litt, står jeg ganske støtt. Etter å ha øvet litt mer med åren går dette faktisk ganske bra. Jeg registrerer fornøyd at jeg sliter mindre med balansen enn mange andre. Jeg tror det har litt å gjøre med at jeg ikke er redd for å falle i vannet. Jeg er jo vant med kaldt vann, og bukta ved Støtvig er grunn og lun.  Jeg padler litt lenger ut. Dette er simpelthen fantastisk! Jeg står midt inne i den vakre utsikten, midt i havet, med uhindret syn, fri til å bevege meg som jeg vil. Nesten som å gå på vannet…

Jeg ser rundt meg. Barnehagebåten er på vei ut til en av øyene med en gruppe flytevestkledde barn. To menn, en av dem i dykkerdrakt, skifter ut kjettinger til bryggene i Lersbaugen. En seilbåt legger til ytterst på Støtvigmoloen, og en mor med en liten jente fyller et spann med våt sand. På en av hotellets balkonger skåler et eldre par med hvitvinsglass. Vanja og de andre SUP-novisene ler og skravler mens de beveger seg rundt i bukta. Sommerlivet er i full gang, og jeg er en  del av det. En del av naturen, og en del av et felleskap av mennesker som gleder seg over den. Jo, dette er noe for meg.

Oj, der blåste det opp litt! Jeg må streve litt for å få brettet til å gå dit jeg vil, og forvirrer meg selv litt med teknikken før jeg kommer meg inn i bukta igjen. Neste gang har Vanja lovt å ta meg med på SUP-tur ut på Eldøya. Det høres litt skummelt ut…så da gjør jeg det garantert! Kanskje møter vi på niser? Titus gjorde det for litt siden like utenfor Botnerbaugen og filmet det. Denne dagen finner jeg en flott, stor eremittkreps. Den er også fin!

 

 

 

2 kommentarer om “SUP på Støtvigstranda

    • Linda i Larkollen sier:

      I lige måde! Gøy å treffe deg. Det skal bli spennende å følge med på bloggen din «forbipolene» framover. Du har jo mange flere lesere enn meg, så det er jo du som er proffen:)

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s